Gastblog naar aanleiding van de CHANGE-Evening ‘een andere kijk op mode” op 8 februari 2019.
We zijn allemaal verschillend geboren. De ene is groot, de andere klein. De ene blijft heel haar leven slank, de andere wordt wat molliger…

Maar waarom hebben we dan toch de neiging om allemaal hetzelfde gekleed te gaan?
We hebben een overvolle kleerkast, maar toch staan we ’s morgens een uur voor diezelfde kast omdat we toch maar niets vinden om aan te trekken. Er hangt eigenlijk niets in waarvan je denkt “wauw” of waar je nu echt blij van wordt.

En daarom koop je gewoon nog méér bij als een “quick fix” voor die ene gelegenheid of die ene vakantie. Maar eigenlijk zijn dit geen dingen die een waardevolle bijdrage zijn aan jouw garderobe of aan je persoonlijke stijl. En de kans is groot dat je ze uiteindelijk maar 1 keer draagt en ze dan onherroepelijk verdwijnen naar dat hoekje helemaal achteraan in de kast waar je nooit  meer naar kijkt.
En zo eindig je met een kleerkast vol goedkope polyester T-shirts, rokken, broeken, truien …omdat die vandaag nu eenmaal “in” zijn en omdat je denkt dat je daardoor stijlvol en trendy voor de dag komt.  En omdat nu eenmaal iedereen dit draagt. En zo ga je op in de grijze massa van mensen die net hetzelfde doen als jij.

Maar waarom doen we dit toch? We zijn toch allemaal verschillend? Waarom willen we er dan perse net uitzien als al de rest?

Denk eens aan een persoon waar jij naar op kijkt qua stijl en kleding (of ze nu beroemd is of uit je directe omgeving komt maakt niets uit). Waarom vind jij dat zij stijlvol voor de dag komen? Niet omdat ze slaafs de trends volgen, maar juist omdat zij zelf hun eigen stijl hebben ontwikkeld.  Zij dragen kleding waar ze zich goed en zelfzeker in voelen of die nu in de mode zijn of niet. Zij hebben een eigen stijl gevonden die perfect bij hen past en waar ze zich elke dag opnieuw goed in voelen.
Zou dat niet zalig zijn als je geen uren meer moet verspillen met een outfit uitzoeken ’s morgens, maar als je een kleerkast hebt gevuld met kwalitatieve, tijdloze stukken die je onderling op talloze manieren kan combineren en die echt bij jou passen?

Misschien is de jaarwisseling een perfect moment om wat te gaan veranderen aan die overvolle kleerkast.  Het is een prima moment om die “fast fashion” achter je te laten en volop te gaan voor “slow fashion”. Je eigen persoonlijke stijl ontwikkelen waar je zelf blij van wordt en waar je je elke dag zelfzeker en goed in voelt.

Gewoon gelijk wat uit je kast halen en je elke keer voelen “like a million dollar”. Dat is toch geweldig, niet?

Denk je nu “allemaal goed en wel, maar hoe begin ik daar nu aan?”
Weet dan dat er professionals zijn die je hierbij kunnen helpen. Stylisten helpen je graag bij het zoeken naar kleding die bij jouw past en het vinden van je eigen stijl. En als je in de winkels niet direct vindt waar je naar op zoek bent, dan zijn er kleermakers en ontwerpers die kunnen meedenken en exact maken waar jij naar op zoek bent.

Laten we er samen  (ook voor mij is dit nog altijd een “work in progress” ook al ben ik dagelijks bezig met kleding )  werk van maken. Je zal er niet enkel zelf beter en gelukkiger van worden, maar de wereld en de natuur zullen je er dankbaar voor zijn.  Je zal uiteindelijk minder gaan kopen en duurzamere keuzes maken waardoor je geld en tijd zal besparen. En dat willen we toch allemaal , niet?
Ik wens je alvast heel veel succes met het uitbouwen van je persoonlijke garderobe en jezelf te laten zien zoals je bent zonder mee te lopen met de massa. Maak van 2019 het jaar van de verandering!
Liefs,
Eva